BACK

Vegan βασιλόπιτα

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μια αφράτη, πεντανόστιμη, νηστίσιμη  Vegan βασιλόπιτα, ελαφριά χωρίς αυγά και βούτυρο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

Υλικά για ταψί διαμέτρου 24 cm


450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
200 γρ. (φυτικό) γάλα
80 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
60 γρ. καρύδι, χοντροαλεσμένο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1 1/2 κ.γ. σόδα


Για τη διακόσμηση, λίγη άχνη κ ξύσμα σοκολάτας

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ χτυπώ το λάδι με το γάλα, το ξύσμα, τις βανίλιες και τη ζάχαρη.

Κατόπιν ρίχνω τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω ώσπου να αφρίσει.

Ρίχνω αυτό το μείγμα στο μείγμα του λαδιού κι ανακατεύω.

Προσθέτω σταδιακά και το αλεύρι.

Στο τέλος ενσωματώνω και το καρύδι. 

Αδειάζω το μείγμα στο λαδωμένο ταψί.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45-50 λεπτά.

Βγάζω από τον φούρνο κι όταν κρυώσει, πασπαλίζω με την άχνη και διακοσμώ με τα ξύσματα σοκολάτας.

 

 

 

Καλή σας απόλαυση!

 

(Σημ. μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι κονιάκ στο μείγμα των υγρών υλικών για άρωμα)

 

Για περισσότερες συνταγές από τις The Veggie Sisters επισκεφθείτε  το Βραβευμένο Blog τους  http://theveggiesisters.gr/

 

Προέλευση:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: