BACK

Την σκορδαλιά της 25ης Μαρτίου την κάνω με καρύδια

Η Σκορδαλιά είναι ό,τι πρέπει για την νηστεία μας. Δοκιμάστε την με καρύδι για να συνοδέψετε τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (6 votes)

Συστατικά:

1 κεφάλι σκόρδο
200 γρ καρυδόψιχα
½ φλ. extra παρθένο ελαιόλαδο
Ψίχα από 5 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού, μουλιασμένη και καλά στυμένη
1 κ.σ. ξύδι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το σκόρδο και βάζουμε τις σκελίδες μέσα σε ένα ξύλινο γουδί.
Αλατίζουμε και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας πολτός. Προσθέτουμε λίγο λίγο το καρύδι, το πιπέρι και το ξύδι χτυπώντας με δύναμη κάθε φορά.
Όταν έχουμε βάλει τα μισά καρύδια ρίχνουμε και το λάδι εναλλάξ με τα υπόλοιπα καρύδια.
Τελευταίο βάζουμε και το ψωμί. Χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη. Μεταφέρουμε την σκορδαλιά σε ένα μπωλ , χύνουμε από πάνω λίγο λάδι να την καλύψει όλη και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.

Tips

<p>Δοκιμάστε την και με αμύγδαλο.</p>