BACK

Τα καλύτερα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Ίσως το καλύτερο μπισκότο με κομμάτια σοκολάτας που θα έχετε δοκιμάσει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο
1 αυγό και έναν κρόκο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
80 γρ. ζάχαρη λευκή
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1/2  κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο

Οδηγίες:

Και τώρα η συνταγή μου για το καλύτερο μπισκότο με κομμάτια σοκολάτας, που θα έχετε φτιάξει ever.

Είναι πανεύκολη και φτιάχνεται χωρίς μίξερ γρήγορα με ένα απλό ανακάτεμα των υλικών.

Να θυμάστε ότι όσο καλύτερη σοκολάτα βάλετε μέσα στα μπισκότα τόσο καλύτερα θα γίνουν...

 

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μαζί την σόδα το αλάτι και το μπέικιν.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε και τις δύο ζάχαρες, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.

Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα προσθέτουμε την βανίλια, το ολόκληρο αυγό, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και μετά ρίχνουμε και τον κρόκο πάντα ανακατεύοντας καλά.

Αυτό το μείγμα με το βούτυρο, ζάχαρη, αυγά το προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.

 

Κόβουμε την κουβερτούρα μας σε ομοιόμορφα μεγάλα κομμάτια και την προσθέτουμε στο τελικό μείγμα ανακατεύοντας καλά.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τρεις ώρες περίπου μέσα σε μεμβράνη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170 βαθμούς.

 

  

 

Παίρνουμε κομμάτια περίπου στα 50 γραμμάρια τα κάνουμε μπάλες και τα βάζουμε αραιά σε ρηχή λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε για δέκα με δώδεκα λεπτά ανάλογα με την ένταση του φούρνου σας και μόλις δούμε ότι έχουν πάρει ένα ελαφρά χρυσοκαφέ χρώμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε μία σχάρα.

 

 

Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα περίπου μία εβδομάδα.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: