BACK

Κρεμώδης Σούπα σελινόριζας

Η γνωστή vichyssoise σε μια μοντέρνα έκδοση με την πρόσθεση της σελινόριζας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

75 ml ελαιόλαδο
800 γρ. σελινόριζες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
2 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
4 κλαράκια σέλινο, με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη και βαριά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτω τις σελινόριζες, τα πράσα, αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρω για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι οι σελινόριζες να μαλακώσουν.
Προσθέτω νερό ώστε να  καλύψει καλά τα υλικά, ανακατεύω και ρίχνω τις τριμμένες πατάτες και το σέλινο.
Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 20 - 25 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και οι σκληρές σελινόριζες.
Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα σε δόσεις, στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
Βάζω τον πολτό ξανά στην κατσαρόλα, νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και ζεσταίνω για 1 λεπτό, σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρω τη σούπα αμέσως και ρίχνω σε κάθε μερίδα μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Αν η σούπα προκύψει πολύ πηχτή μετά την πολτοποίηση, την αραιώνουμε με λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αν προκύψει πιο υδαρή από όσο θέλουμε τη βράζουμε για 5 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να εξατμιστεί ένα μέρος του περιττού υγρού.