BACK

Ρύζι με αρακά

Το ρύζι με αρακά είναι από τις πιο νόστιμες ανοιξιάτικες συνταγές του GOURMED. Το φτιάχνουν στην Βενετία κάθε χρόνο για να τιμήσουν τον Άγιο Μάρκο, τον προστάτη της πόλης.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. βούτυρο
2 φλιτζάνια αρακά φρέσκο 
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλ. κρασί λευκό ξηρό
7 φλ. ζωμό από κοτόπουλο
2 φλ. ρίζι
 

Οδηγίες:

Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Σωτάρουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι τα κρεμμύδια αλλάξουν χρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα τον αρακά, και αφήνουμε για λίγο ακόμα, 5 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε ε το κρασί, και μόλις εξατμιστεί βάζουμε μέσα και το ρύζι.
Μόλις πιει το ζουμάκι του, βάζουμε λίγο λίγο τον ζωμό, ένα φλιτζάνι την φορά, κι αφήνουμε να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συχνά.
Η όλη διαδικασία θα πάρει περίπου 20 λεπτά, αλλά εξαρτάται από το πόσο aldente θέλουμε το ρύζι μας.  
Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, βάζουμε λίγο βουτυράκι από πάνω, ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε το καπάκι, και σερβίρουμε αμέσως! 
 

Tips

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένο αρακά. Επίσης του ταιριάζει πολύ και ο δυόσμος.
Προέλευση:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: