BACK

Πατάτες με Μανιτάρια ψητά

Όταν είναι η εποχή τους είναι σίγουρα από τις πιο νόστιμες τροφές τα μανιτάρια

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (5 votes)

Συστατικά:

30 γρ. ξερά morilles
8 πατάτες μέτριες
80 γρ. Βούτυρο
Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
2 μικρά κρεμμύδια πολτοποιημένα
1 ½ κ.σ. Madeira
150 γρ Emmental τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο.Μουλιάζουμε τα μανιτάρια για μία ώρα. Πλένουμε τις πατάτες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς επί 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν . Κόβουμε ένα οριζόντιο καπελάκι ανά πατάτα και αφαιρούμε με ένα κουτάλι  λίγη πατάτα. Την λιώνουμε με ένα πηρούνι προσθέτοντας  50 γρ. βούτυρο, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Σουρώνουμε τα μανιτάρια και κόβουμε σε ψιλές λωρίδες. Ξεπλένουμε καλά. Σε ένα τηγάνι και μέτρια σιγανή φωτιά λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ροδίζουμε επί 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την Madeira, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει . Ρίχνουμε την σάλτσα μανιταριών μέσα στα κελύφη πατάτας.  Από πάνω βάζουμε την λιωμένη πατάτα που έχουμε φυλάξει και πασπαλίζουμε με το λιωμένο τυρί. Βάζουμε τις πατάτες στον γκριλ για λίγη ώρα μέχρι  να λιώσει το τυρί.