BACK

Παντζαροσαλάτα

Τα παντζάρια βραστά είναι από τις πιο νόστιμες βραστές σαλάτες που συνοδεύουν άξια κάθε ψάρι, αλλά είναι υπέροχα με σκορδαλιά, ακόμα και μόνα τους σε μια αποτοξίνωση ή νηστεία.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

6 παντζάρια, πλυμένα και καθαρισμένα 
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
 

Οδηγίες:

Βράζουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν σύμφωνα με τα γούστα μας. Βγάζουμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε μεγάλο μπωλ.  Κόβουμε σε φέτες τις ρίζες και βάζουμε από πάνω. Προσθέτουμε το λάδι, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε.

 

Tips

Το βράσιμο εξαρτάται άμεσα με το μέγεθος και με την ποικιλία της ρίζας