BACK

Νιόκι Φάβας

Ο πιο πρωτότυπος τρόπος να μαγειρέψουμε την φάβα είναι τα νιόκι. Μια συνταγή που συνδυάζει την Ιταλική και την Ελληνική κουζίνα. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

300 γρ. πουρέ φάβας
130 γρ. αλεύρι
2 αυγά βιολογικά
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι

Οδηγίες:

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τον πουρέ φάβας με τα αυγά, τον μαϊντανό κι  ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι. Τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα μία γραμμή σε σχήμα χοντρού μακαρονιού και, στη συνέχεια, κόβουμε με μαχαίρι το μείγμα σε κομματάκια των 7 γρ. 
Βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν μόνα τους στην επιφάνεια.
Σερβίρουμε αμέσως . Ταιριάζουν πάνω από μια σαλάτα με χόρτα τσιγαριστά και ντοματίνια βελανίδια.