BACK

Μαρμελάδα ντομάτα με τσίπουρο

Η μαρμελάδα ντομάτα θα σας αποζημιώσει μαζί με φρέσκο ζυμωτό ψωμί και κατσικίσια τυριά η ψητά τυριά όπως ταλαγάνι και φορμαέλα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (4 votes)

Συστατικά:

2,5 κιλά ντομάτες πομοντορίνια
1,5 κιλά μαύρη ζάχαρη
4 σφηνάκια τσίπουρο

Οδηγίες:

Η καλύτερη εποχή για να φτιάξετε μαρμελάδα ντομάτα είναι το φθινόπωρο που τα πομοντόρια είναι στην εποχή τους.
Τα πομοντόρια είναι ένα είδος ντομάτας με σχήμα αυγού και πυκνή σάρκα με λίγα σπόρια και νερά ιδανικά για μαρμελάδα ντομάτα.

Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και κανονικές ντομάτες αλλά θα πρέπει να τις βράσετε παραπάνω επειδή έχουν πολλά ζουμιά.
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις ρίχνουμε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά.

 


 


Τις βγάζουμε και τις ρίχνουμε σε μπολ με παγωμένο νερό και μετά τις ξεφλουδίζουμε και τις ξεσποριάζουμε.

 


 


Βάζουμε τις ντομάτες στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και βράζουμε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Μετά χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και βράζουμε για ακόμα μία ώρα και τριάντα λεπτά περίπου.
Στο τέλος ρίχνουμε και τα σφηνάκια με το τσίπουρο και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Συσκευάζουμε την ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο για έξη μήνες αλλά προσέχουμε γιατί είναι πολύ ευαίσθητη και μουχλιάζει εύκολα.

 

Για να διατηρείσετε την μαρμελάδα σας καλύτερα αποστειρώστε τα βαζάκια