BACK

Μαρμελάδα ακτινίδιο με κανέλα και δυόσμο

Η μαρμελάδα ακτινίδιο θα σας ενθουσιάσει με την γεύση της αλλά και τα υπέροχα αρώματα από την κανέλα και τον δυόσμο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (5 votes)

Συστατικά:

1 κιλό ώριμα καθαρισμένα ακτινίδια

1 μήλο

800 γρ. ζάχαρη

2 ξυλαράκια κανέλα

10 φύλλα δυόσμο

1 λάιμ το ξύσμα και τον χυμό του

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το μήλο και τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση από τα φρούτα μετά ρίχνουμε μία στρώση ζάχαρη και επαναλαμβάνουμε με τελευταία στρώση την ζάχαρη.

Αφήνουμε τα φρούτα με την ζάχαρη να βγάλουν τα υγρά τους για 6-8 ώρες ή ολόκληρο το βράδυ.

Την επομένη ανακατεύουμε το μείγμα μας ρίχνουμε μέσα τα ξυλάκια κανέλας και τον δυόσμο και το βράζουμε για δεκαπέντε λεπτά περίπου ξαφρίζοντας σε δυνατή φωτιά.

Αφήνουμε την μαρμελάδα στην κατσαρόλα να κρυώσει καλά και ξαναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει περίπου 20 με 30 λεπτά.

Λίγο πριν το τελείωμα αφαιρούμε τα ξυλάκια της κανέλας και προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ και το ξύσμα.

 

Μοιράζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάμε στο ψυγείο ή σε πολύ δροσερό μέρος.