BACK

Μαγειρίτσα για χορτοφάγους

Όταν έχουμε χορτοφάγους στο σπίτι καλεσμένους για το βράδυ της Ανάστασης, επιβάλλεται να φτιάξουμε μια μαγειρίτσα ειδική.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.1 (7 votes)

Συστατικά:

250 γρ μανιτάρια καλλιεργημένα  κομμένα σε φέτες
250 γρ. Μανιτάρια πλευρώτους χοντροκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
500 γρ. αντίδια ψιλοκομμένα
100 γρ. ρύζι γλασέ
1 φλ. λευκό κρασί
½ λίτρο ζωμό λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κρόκους αυγού
Χυμό από ένα λεμόνι
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και  το ξερό κρεμμύδι.

Ψήνουμε επί 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Ρίχνουμε μέσα και το ρύζι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί με λάδι.

Προσθέτουμε τα μαρούλια, τα αντίδια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.

Σβήνουμε με το κρασί , ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον ζωμό.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε επί 30 λεπτά. 

Χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.

Παίρνουμε μια κουταλιά ζουμάκι από την σούπα και λίγη λίγη την προσθέτουμε στους κρόκους χτυπώντας με πιρούνι.

Προσθέτουμε λίγο ζουμί ακόμα ώστε να ανεβάσουμε σταδιακά την θερμοκρασία του μίγματος των κρόκων.

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνώντας την να πάει παντού.

Σβήνουμε την φωτιά, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε στο αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.

 

Tips

Της ταιριάζει πάρα πολύ να προσθέσετε και λίγα χτένια φρέσκα στο τέλος
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: