BACK

Κρύα σούπα αμυγδάλου

Η σούπα αυτή που προέρχεται από την Ισπανία είναι από τις πιο νόστιμες κρύες σούπες του καλοκαιριού που βγαίνουν  τα ολόφρεσκα αμύγδαλα. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

120 γρ. ψίχα από φρέσκο άσπρο ψωμί
1 φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
75 ml ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας ανάμεικτες σταφίδες (ξανθές και μαύρες)
½ φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να χρυσίσει ελαφρά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Τρίβω με τα χέρια την ψίχα του ψωμιού μέχρι να κομματιαστεί σε  λεπτά ψίχουλα.
Τη βάζω σε ένα μπολ μαζί με 2/3 φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό και ανακατεύω. Αφήνω κατά μέρος για 2 - 3 λεπτά.
Βάζω στο μπλέντερ (όχι στο μούλτι) τα ασπρισμένα αμύγδαλα και το σκόρδο και τα πολτοποιώ καλά, σταματώντας τη λειτουργία κάθε τόσο για να καθαρίσω τα τοιχώματα του κάδου από το μείγμα και να το πολτοποιήσω και αυτό.
Προσθέτω τα ψίχουλα του ψωμιού μαζί με το νερό τους και συνεχίζω το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό.
Χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία της συσκευής, ρίχνω σταδιακά το ελαιόλαδο και συνεχίζω, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο σαν αλοιφή.
Προσθέτω το ξίδι και 500 ml κρύο νερό και συνεχίζω το χτύπημα για 1 λεπτό.
Μεταφέρω τη σούπα σε ένα μεγάλο μπολ και ελέγχω την πυκνότητά της. Αν την θέλω πιο αραιή, ρίχνω λίγο κρύο νερό και ανακατεύω καλά.
Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, σκεπάζω το μπολ και το βάζω για 4 ώρες στο ψυγείο, μέχρι η σούπα να κρυώσει καλά.
Τη μοιράζω σε ατομικά μπολ και γαρνίρω με τις σταφίδες και το φιλέ αμυγδάλου. Σερβίρω αμέσως.

Tips

Μπορείτε να καβουρδίσετε το αμύγδαλο και σε αντικολλητικό τηγάνι. Γενικά προσοχή όμως διότι αρπάζουν πολύ εύκολα.