BACK

Μπακαλιάρος σε χυλό μπίρας

Μπακαλιάρος σε χυλό μπίρας είναι η καλύτερη συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου.  Η σάλτσα που τα συνοδεύει δροσίζει την λιπαρότητα του τηγανιού.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.6 (5 votes)

Συστατικά:

400 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
1 φλιτζάνι μπίρα
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
1 ψητή κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
αλάτι & πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

Για τη σάλτσα μαϊντανού για το σερβίρισμα
1 ματσάκι μαϊντανό
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
4 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το χυλό μπίρας: ψιλοκόβουμε την κάππαρη, την ψητή κόκκινη πιπεριά και το μαϊντανό και ανακατεύουμε με την μπίρα, το αλεύρι και αλατοπίπερο. Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο.

Στη συνέχεια κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρότερα κομμάτια ακανόνιστα, τα βουτάμε στον κρύο χυλό και τα ρίχνουμε αμέσως σε καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.

Για τη σάλτσα μαϊντανού, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Μόλις τηγανιστούν τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν από το λάδι και τα σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα μαϊντανού και φέτες λεμόνι.

 

Από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα "Αρωματική Κουζίνα"