BACK

Μπακαλιάρος με σαφράν και λευκό κρασί

Ένας μπακαλιάρος με τα χρώματα και τα αρώματα του κρόκου Κοζάνης. Ένα πιάτο ελαφρύ και υγιεινό!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (6 votes)

Συστατικά:

750 γρ. μπακαλιάρο φιλέτο αλμυρό χωρίς κόκαλα
300 ml λευκό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 γρ. σαφράν
ελαιόλαδο
πουρέ πατάτας ή φρέσκα φασολάκια για γαρνιτούρα

Οδηγίες:

  • Κόβουμε το φιλέτο σε μερίδες και το αφήνουμε σε ένα μπολ με νερό για 24 ώρες μέχρι να ξαρμυρίσει. Είναι καλό να ακουμπάει ο μπακαλιάρος σε μια μικρή σχάρα ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το αλάτι που κάθεται στο βάθος του μπολ.

1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σαφράν και τον μπακαλιάρο.

2. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει με το κρασί και τα υγρά του.

3. Δοκιμάζουμε στο αλάτι αν χρειάζεται και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας η φρέσκα φασολάκια βρασμένα και αλατισμένα ελαφρά.