BACK

Μους μόκα

Μία γευστική και εύκολη μούς γιά εσάς που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς καφείνη

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

3 αυγά
6 φύλλα ζελατίνας
1/3 φλιτζανιού γάλα
1/2 φλιτζανιού στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
500 ml Κρέμα γάλακτος  35%
Σιρόπι με άρωμα καφέ ή σάλτσα μόκα για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και τη διαλύετε σε ζεστό γάλα. Προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ στο ζεστό γάλα, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε δυνατά τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτετε το μείγμα της ζελατίνας ανακατεύοντας πολύ προσεχτικά. Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη.Βάζετε στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ  σε σαντιγί. Προσθέτετε τη μαρέγκα με τη σαντιγί εναλλάξ, στο μείγμα των κρόκων.

Βάζετε τη μους σε γυάλινο μπολ ή σε μια φόρμα Νο 22 που έχετε ντύσει με μεμβράνη, τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Σερβίρετε τη μους παγωμένη με τη σάλτσα μόκα.

 

 

Από το βιβλίο ''Μαγειρέψτε & μαγέψτε'' της Σφίας Σκούρα.

Από τις εκδόσεις Φυτράκη.