BACK

Μους λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Εντυπωσιακό επιδόρπιο σε εμφάνιση και γεύση!  Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να διακοσμήσουμε τη μους με σοκολατένια φύλλα τριανταφυλλιάς, τα οποία θα αλείψουμε με λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να στεγνώσουν και αφαιρούμε απαλά τα φύλλα τριανταφυλλιάς

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

75 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
150 ml  πηχτή κρέμα γάλακτος
30 ml  κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 αβγό, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
5 ml  ζελατίνη σε σκόνη
30 ml κρύο νερό
μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
115 γρ μικρές φράουλες, κομμένες σε φέτες
75 γρ  φραμπουάζ
75 γρ blueberries
45 ml ψιλή ζάχαρη
75 ml  λευκό ρούμι καρύδας
φυλλαράκια φράουλας, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Τοποθετούμε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από σκεύος με νερό που βράζει και λιώνουμε. τη σοκολάτα.

2. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε άλλο σκεύος και μόλις αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα. Ανακατεύουμε καλά.

3. Όταν το μείγμα κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τους κρόκους χτυπώντας συνεχώς.

4. Ρίχνουμε το κρύο νερό σε άλλο πυρίμαχο μπολ και ραντίζουμε από πάνω τη ζελατίνη. Την αφήνουμε μερικά λεπτά να φουσκώσει.

5. Βάζουμε το μπολ πάνω από κατσαρόλα με καυτό νερό και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η ζελατίνη εντελώς.

6. Ρίχνουμε τη ζελατίνη στο μείγμα της σοκολάτας, προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη ώσπου να αρχίζει να πήζει.

7. Αλείφουμε 4 ατομικές βαθιές φόρμες με λάδι. Στρώνουμε τη βάση τους με χαρτί ζαχαροπλαστικής.

8. Χτυπάμε τα ασπράδια σε καθαρό μπολ ώσπου να γίνουν μαρέγκα και κατόπιν τα αναμειγνύουμε με το μείγμα της σοκολάτας.

9. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες, ισιώνουμε την επιφάνειά τους και τα βάζουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο για να σφίξουν.

10. Στο μεταξύ, ρίχνουμε τα φρούτα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ρούμι και αναμειγνύουμε τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.

11. Ξεκολλάμε λίγο τις κρέμες από τις φόρμες και τις αναποδογυρίζουμε σε πιάτα σερβιρίσματος. Συνοδεύουμε με τα φρούτα και γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια φράουλας.

Tips

Οταν λιώνουμε την κουβερτούρα, πρέπει να προσέχουμε να μην πέσει σταγόνα νερού, γιατί αλλάζει τη σύστασή της κάνοντάς την πιο σκληρή και την καταστρέφει.
Κατηγορία:
Πιάτο: