BACK

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα στρογκανόφ

Αυτή η παραλλαγή της κλασικής συνταγής είναι γρήγορη και εύκολη στην προετοιμασία.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.8 (4 votes)

Συστατικά:

3 κουτ. σούπας σπορέλαιο
4 φιλέτα μινιόν (220 γραμ. το καθένα)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
340 γραμ. μανιτάρια button, ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια εσαλότ, τεμαχισμένα σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας αλεύρι
¼ φλιτζανιού μπράντι
2 φλιτζάνια ζωμό μοσχαριού ή πουλερικών
2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα, και επιπλέον για γαρνίρισμα
4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι TOTAL
220 γραμ. noodles, μαγειρεμένα και στραγγισμένα

Οδηγίες:

Ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι σε μεγάλο, ψηλό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα λαμπερό χρώμα.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές για να πετύχετε το ψήσιμο από μέτριο ως ωμό, περίπου 3 ½ - 4 λεπτά η κάθε πλευρά.
Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
Βάζετε την άλλη κουταλιά λάδι στο τηγάνι και ζεσταίνετε μέχρι να πάρει ένα λαμπερό χρώμα.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και τα υγρά να εξατμιστούν, για περίπου 8 λεπτά.
Προσθέτετε τα εσαλότ και το σκόρδο και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.
Αναμειγνύετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς, για 2 λεπτά.
Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το μπράντι.
Επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι το μπράντι να εξατμιστεί.
Προσθέτετε το ζωμό και την πάπρικα ώσπου να βράσει και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συστηματικά, μέχρι το μείγμα...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/