BACK

Μηλόπιτα με μέλι ψημένη μέσα σε σφολιάτα

Η αγαπημένη μας μηλόπιτα με την μαγική γεύση του ελληνικού μελιού.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

1 πακέτο τυρί κρέμα (225 γρ.)
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κoυταλάκι του γλυκού βανίλια (εσάνς)
2 μεγάλα ξινόμηλα καθαρισμένα, κομμένα στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κανονική
1 πακέτο  σφολιάτα 
1 μεγάλο αβγό, ελαφρώς χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό
½ φλιτζάνι μέλι

Οδηγίες:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια, χτυπώντας τα με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει μια λεία μαλακιά μάζα.

Καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Ανακατεύουμε με τη μισή ζάχαρη. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη σφολιάτα σε ένα παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 40 Χ 32 εκ. Από τη μακριά πλευρά κόβουμε 4 λωρίδες των 2 εκ. φάρδους.

Από την κοντή μεριά κόβουμε 4 λωρίδες των 2 εκ. φάρδους. Κόβουμε το παραλληλόγραμμο στη μέση, κατά μήκος και τοποθετούμε τα 2 κομμάτια στη λαμαρίνα του φούρνου.

Αλείφουμε τις μακριές άκρες των 2 κομματιών με το αβγό και τοποθετούμε τις μακριές λωρίδες, 2 σε κάθε παραλληλόγραμμό, στις αντίστοιχες μακριές πλευρές.

Το ίδιο κάνουμε με τις μικρότερες λωρίδες. Απλώνουμε το μίγμα του τυριού σε κάθε σφολιάτα και από πάνω στρώνουμε τα μήλα.

Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας σε ένα παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 32 Χ 24 εκ. και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση.

Στρώνουμε το κάθε κομμάτι πάνω στις 2 τάρτες. Πιέζουμε τις άκρες ελαφρώς, για να κολλήσουν.

Χαράζουμε την επιφάνεια σε 2-3 μέρη. Αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη που έχει μείνει.

Ψήνουμε τις πίτες για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα.

Μόλις βγουν οι τάρτες από το φούρνο τις αλείφουμε με το μέλι. Τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: