BACK

Μαρμελάδα αχλάδι με λουίζα

Μία ελαφριά μαρμελάδα αχλάδι με νότες λεμονιού από την υπέροχη λουίζα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα
1/2 κιλό ζάχαρη
χυμό ενός λεμονιού
μερικά φυλλαράκια λουΐζας

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα αχλάδια κρατάμε τα φλούδια και τα κουκούτσια και ψιλοκόβουμε την σάρκα σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα καθαρισμένα αχλάδια.
Σε ένα μικρό τουλπάνι βάζουμε μέσα όλα τα φλούδια και τα κουκούτσια το δένουμε και το βάζουμε και αυτό στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τα φυλλαράκια της λουΐζας.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 – 8 ώρες περίπου ή ολόκληρο το βράδυ να βγουν τα υγρά τους.
Βγάζουμε από το ψυγείο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 35-40 λεπτά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
Βγάζουμε το τουλπάνι με τα κουκούτσια και γεμίζουμε τα έτοιμα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με την ζεστή μαρμελάδα.
Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Τα συντηρούμε στο ψυγείο μας για τουλάχιστον έξη μήνες εφ όσον έχει γίνει σωστά η αποστείρωση και το σφράγισμα.