BACK

Αμυγδαλωτά με μανταρίνι - Μανταρινάτα

Ευωδιαστό και αυθεντικά σπιτικό κέρασμα. Το πάντρεμα των μανταρινιών και του αμυγδάλου κάνει ένα "αμυγδαλωτό" με υπέροχη υφή και άρωμα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

320 γρ. αμύγδαλα
320 γρ. ζάχαρη
φλούδα από 4 μανταρίνια
ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

1. Στον πολυκόφτη βάζουμε τα αμύγδαλα να τα κάνουμε πούδρα.

2. Βράζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια να ξεπικρίσουν. Το βράσιμο γίνεται σε δύο στάδια, αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά, στραγγίζουμε, αλλά ζούμε το νερό και τα βάζουμε να ξαναβράσουν για 15 λεπτά.

3. Περνάμε και τις φλούδες από τον πολυκόφτη.

4. Βράζουμε τον πολτό από τις φλούδες με τη ζάχαρη καλά μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Προς το τέλος της βράσης προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

5. Πλάθουμε τη ζύμη μπαλίτσες και τις κυλάμε στη ζάχαρη.

6. Αφήνουμε να σταθεροποιηθούν και τα διατηρούμε στο ψυγείο για 15 μέρες.