BACK

Λουκάνικο Τηνιακό

Φτιάχνουμε σπιτικά λουκάνικα με μάραθο και κρασί.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (3 votes)

Συστατικά:

5 κιλά χοιρινό κρέας
1 κιλό χοιρινό λίπος
3 κουταλιές μαραθόσπορο
1 λίτρο κόκκινο κρασί περίπου
Χοιρινό έντερο για λουκάνικο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Αλέθουμε το χοιρινό κρέας μαζί με το λίπος. Προσθέτουμε το μαραθόσπορο, το κόκκινο κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και τα αναμιγνύουμε καλά. Το μίγμα πρέπει να είναι αφράτο.

Δένουμε την άκρη του κάθε εντέρου, το περνάμε στο χωνί που έχουμε προσαρμόσει στην κρεατομηχανή, και το γεμίζουμε με τον κιμά. Πιέζουμε καλά τη γέμιση μέσα στο έντερο. Παράλληλα, τρυπάμε με μυτερό πιρούνι το έντερο να φεύγει ο αέρας.

Δένουμε κατά διαστήματα, ώστε να δημιουργηθούν δίπλες στο λουκάνικο, και το κρεμάμε σε ραβδί. Το βάζουμε στον καπνό για να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα. Αν ο καιρός είναι βοριάς, το λουκάνικο θα σφίξει και θα είναι έτοιμο σε 3-4 ημέρες.