BACK

Λουκάνικo Μυκόνου

Φρέσκα γευστικά λουκάνικα με αγνά υλικά για ψήσιμο τις κρύες βραδυές του χειμώνα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.5 (2 votes)

Συστατικά:

1 κιλό χοιρινό κιμά με το λίπος του
25 γραμμάρια αλάτι
1 κουταλιά θρούμπι
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά μπαχάρι χοντροκομμένο
Χοιρινό έντερο για λουκάνικα

Οδηγίες:

Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Αναμιγνύουμε καλά, τον περνάμε στο έντερο και τρυπάμε κατά διαστήματα. Πιέζουμε τον κιμά μέσα στο έντερο πολύ καλά και δένουμε κατά θέσεις (ανά μία παλάμη).

Ετοιμάζουμε μια άλμη (σαλαμούρα) δυνατή, βουτάμε μέσα σε αυτή τα λουκάνικα και τα βάζουμε στον ήλιο για δυο ημέρες. Τα φυλάσσουμε κρεμασμένα σε μέρος που να αερίζονται καλά.

Τρώγονται τηγανισμένα σε λίγο χοιρινό λίπος ή λάδι αφού τα σβήσουμε με λεμόνι. Τα συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και σαλάτα εποχής.