BACK

Κρύο σουφλέ λεμόνι

Το πιο δροσιστικό γλυκό, που μάλιστα δεν περιέχει λιπαρά και ενδείκνυται μετά από ψάρι. Γαρνίρετε το όπως επιθυμείτε, τριμμένο φιστίκι, σιρόπι ή ό,τι άλλο θέλετε. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (3 votes)

Συστατικά:

4 κρόκοι αυγών
4 ασπράδια αυγών
50 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμός από 1 λεμόνι
2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)

Οδηγίες:

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, και προσθέτουμε τη ζελατίνη που προηγουμένως την έχουμε μουσκέψει σε κρύο νερό και την έχουμε λιώσει σε πολύ λίγο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών, τα οποία έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα. Σερβίρουμε σε 6 ατομικά μπολ. Για να πετύχουμε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας, τυλίγουμε κάθε μπολ εξωτερικά μ' ένα αλουμινόχαρτο που εξέχει 1 εκατοστό από το χείλος και τα γεμίζουμε μέχρι το ύψος του αλουμινόχαρτου. Όταν παγώσει καλά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε με ξύσμα από λεμόνι. Το γλυκό αυτό διατηρείται μέχρι 2 ημέρες γιατί δεν περιέχει λιπαρά.

Tips

Δοκιμάστε το και με πορτοκάλι.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: