BACK

Κρέπες σοκολάτας με απαλή γέμιση

Η αγαπημένη γευση όλων των παιδιών.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (6 votes)

Συστατικά:


80 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. ζάχαρη
5 αυγά
175 χιλ.λ. γάλα
1 κ.σ. ρούμι
140 γρ. βούτυρο
5 κ.σ. Κρέμα γάλακτος 
220 γρ. ελαφρώς πικρή σοκολάτα
Εξωτικά φρούτα και λεπτές φλούδες πορτοκαλιού για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Κάθε κομμάτι περιέχει: περ. 810 θερμ./3.402 kJ, 18 γρ. πρωτ., 62 γρ. λιπ., 46 γρ. υδατ.

1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο και τα κοσκινίζουμε μέσα σ' ένα μπολ.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάμε 2 αυγά και τα προσθέτουμε κι αυτά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Τέλος ρί­χνουμε το γάλα και τα χτυπάμε όλα μέ­χρι να γίνουν μία λεία ζύμη. Αρωματί­ζουμε με ρούμι.

2. Λιώνουμε το βούτυρο σ' ένα τηγάνι και προσθέτουμε 2 κ.σ. στη ζύμη. Ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε 30' να ησυχάσει.

3.Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι για κρέπες με λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε

στη φωτιά. Βάζουμε στο τηγάνι περ. 3 κ.σ. ζύμη ανά κρέπα και την απλώνουμε ανακινώντας το. Τις τηγανίζουμε γύρω στα 2', τις γυρνάμε από την άλλη και τις τηγανίζουμε ακόμη 1', μετά τις βάζουμε  σ' ένα πιάτο.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 2000 C(με αέρα στους 1800 C). Ρίχνουμε

την διπλή κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ με τα κομματάκια σοκολάτας σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να λιώσουν. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

5. Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τα κροκάδια των υπόλοιπων αυγών και 1 κ.σ.

ζάχαρη. Προσθέτουμε προσεκτικά την κρέμα σοκολάτας και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βάζου­με προσεχτικά στη σοκολάτα.

6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Αλείφουμε τις κρέπες διαδοχικά με 1κ.σ σοκολάτα και τις διπλώνουμε σε τρίγωνα. Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ψήνουμε στο φoύρνο περ. 20'. Τις γαρνίρoυμε και τις σερβίρουμε ζεστές.