BACK

Κουνέλι στην κατσαρόλα με κρεμμύδια και κρασόξιδο (Comlek)

Η Αλβανική συνταγή για στφάδο, εδώ σερβίρεται με κουνέλι, αλλά μπορεί να γίνει και με άλλα κρέατα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας ή 4 μέτριες ντομάτες πολτοποιημένες
2 φύλλα δάφνης
4 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
150 ml ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 λουβιά σκόρδο, καθαρισμένα
300 ml καυτό νερό
1 μικρό κλωναράκι κανέλα
αλάτι & μαύρο πιπέρι
4 σπόρους μπαχάρι 
700 γρ μικρά κρεμμύδια, καθαρισμένα και ολόκληρα
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 μικρό ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

Οδηγίες:

Ξεπλένουμε το κουνέλι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με τα δαφνόφύλλα. Περιχύνουμε το κρέας με το ξίδι και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες ή και για ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου σε ένα τηγάνι και αφού έχουμε στραγγίξει τα κομμάτια του κουνελιού από τη μαρινάδα, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τηγανίσουμε όλα τα κομμάτια, τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι μαζί με τα σκόρδα (ολόκληρα), μερικά δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, το δεντρολίβανο και το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα (φρέσκια ή πελτέ), τη ζάχαρη και το ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του ελαιόλαδου και τηγανίζουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Όταν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα, προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα και την κουνάμε ελαφρά έτσι ώστε να σκορπίσουν ομοιόμορφα τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά.

Το φαγητό αυτό σερβίρεται με τηγανητές πατάτες ή άγριο ρύζι και πράσινη σαλάτα.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: