BACK

Κουνέλι μπρεζέ

Μια πεντανόστιμη συνταγή από το βιβλίο του Γιάννη Λουκάκου Ψωμί και Αλάτι - the Cookbook

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (3 votes)

Συστατικά:

3.000 γρ. Κουνέλι, κομμένο σε κομμάτια
500 γρ. Κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
20 γρ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
125 γρ. Κρασί λευκό
750 γρ. Ζωμός κοτόπουλο
750 γρ. Ντέμι γκλας 
425 γρ. Τομάτα ολόκληρη από κονσέρβα
40 γρ. Τομάτα πελτέ
8 γρ. Εστραγκόν
8 γρ. θυμάρι φρέσκο
5 γρ. Δενδρολίβανο φρέσκο

Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Αλάτι

Οδηγίες:

Αλατίζουμε το κουνέλι. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουνέλι, ώστε να ροδίσει πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές  χρειαστεί και κρατάμε το κουνέλι σε μιαν άκρη για αργότερα.
Πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα, προσθέτουμε εκ νέου ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ώστε να πάρουν καλό χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και 
μόλις μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς. Τέλος, προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό, την ντέμι γκλας και τα βότανα, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Επαναφέρουμε το κουνέλι στην κατσαρόλα με το ζωμό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Μια ακόμη καλύτερη λύση είναι να τοποθετήσουμε κουνέλι και ζωμό σε ένα σκεπασμένο ταψί και να μαγειρέψουμε στο φούρνο στους 1 40°0.
Μετά το τέλος του ψησίματος (με όποιον τρόπο από τους δύο έχουμε επιλέξει) σουρώνουμε το ζωμό και κρατάμε τα κομμάτια από το κουνέλι. Πετάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το κουνέλι να κρυώσει ελαφρά και ξεψαχνίζουμε σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους, προσέχοντας πολύ για τα μικρά κόκαλα. Αν χρειαστεί να συντηρήσουμε κρυώνουμε το κουνέλι μαζί με το ζωμό και διατηρούμε στο ψυγείο.
 

Tips

Αν δεν θέλετε να σερβίρετε αμέσως, μπορείτε να σουρώσετε τον ζωμό, να κρατήσετε τα κομμάτια από το κουνέλι και πετάξετε όλα τα άλλα υλικά. Αφήστε το κουνέλι να κρυώσει και ξεψαχνίστε σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: