BACK

Κουνέλι με ντομάτες

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κουνέλι
αλεύρι, λάδι
5-6 κρεμμύδια
2 ποτήρια κρασί λευκό
αρκετή ντομάτα μπελτέ
2-3 φύλλα δάφνης
αλατοπίπερο

Οδηγίες:

Αφού αλευρώσουμε τα κομμάτια από το κουνέλι τα τηγανίζουμε με λάδι. Συγχρόνως τσιγαρίζουμε αρκετές φέτες κρεμμύδια τα οποία σβήνουμε με 2 ποτήρια κρασί λευκό.

Στο τηγάνι με το κρέας προσθέτουμε αλατοπίπερο, 2-3 φύλλα δάφνης, αρκετή ντομάτα μπελτέ και λίγο νερό μέχρι το κρέας να μισοσκεπαστεί.

Επιπλέον έχουμε ήδη ετοιμάσει αρκετές ντομάτες, τις οποίες έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Κατόπιν τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας και λίγο λάδι.

Τις ντομάτες αυτές τις βάζουμε επάνω στα κομμάτια του κρέατος, πασπαλίζοντάς τες με μαϊντανό ψιλό. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει.

Αν το φαΐ μας βράσει και η σάλτσα είναι ακόμα αραιή, αφαιρούμε το κρέας και την αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα μέχρι να πήξει. Το κουνέλι με σάλτσα ντομάτα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: