BACK

Κουνέλι καρυδάτο

Συνήθως το κουνέλι στιφάδο έχει πλούσια κόκκινη σάλτσα. Εδώ θα βρείτε την λευκή του εκδοχή. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κουνέλι σε κομμάτια
λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
1 μπουκάλι λευκό κρασί
το βάρος του κουνελιού σε κρεμμυδάκι στιφάδου (κοκκάρι)
αλατοπίπερο
250 γρ. ψίχα καρύδι
6-7 σκελίδες σκόρδο

Οδηγίες:

Tσιγαρίζετε το κουνέλι αλευρωμένο όσο να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι να ροδίσει και αυτό. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Kοπανίστε στο γουδί τα καρύδια με τα σκόρδα ( αν δεν σας γίνετε αλοιφή προσθέστε λίγο ζουμί από το κουνέλι). Όταν το κουνέλι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας, καρυδάτη στην σάλτσα για να δέσει. Σερβίρετε με πατάτες βραστές. Aν έχει μείνει πολύς ζωμός, πριν βάλετε την καρυδάτη, βράστε τον λίγο μόνο του (έχοντας σουρώσει τα υπόλοιπα υλικά ) για να συμπυκνωθεί χωρίς να παραβράσει το κουνέλι.

Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: