BACK

Παντεσπάνι για Κορμό

Το πιο απλό παντεσπάνι με λίγη μαρμελάδα, μετατρέπεται σε εκπληκτικό γλυκό. Μπορείτε να βάλετε όποια γέμιση θέλετε, αντί για μαρμελάδα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.6 (5 votes)

Συστατικά:

4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
6 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
βανίλια
μαρμελάδα

Οδηγίες:

Δουλεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και εν συνεχεία ρίχνουμε το νερό και τη βανίλια. Τελευταία το αλεύρι με το baking powder αναμεμιγμένα. Απλώνουμε στο ρηχό ταψί του φούρνου αφού απλώσουμε λαδόχαρτο αλειμμένο με βούτυρο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (175 C) για 20 λεπτά. Όταν κρυώσει αλείφουμε με μαρμελάδα της προτιμήσεώς μας και διπλώνουμε με προσοχή ρολό. Μπορούμε να περιχύσουμε με αραιωμένη μαρμελάδα για γλάσο. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν το επιθυμούμε. 

Tips

Όσο πιο πολύ χτυπήσετε τα αυγά, τόσο πιο "αεράτο" θα γίνει το παντεσπάνι
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: