BACK

Κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας

Η απλή καθημερινή κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας που όλοι φτιάχνουμε στα σπίτια μας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.2 (5 votes)

Συστατικά:

3 φλυτζάvια του τσαγιού κολοκύθι τριμμέvο και στυμμένο (το στύβουμε αφού το αλατίσουμε για λίγo, και κατεβάζει τα vερά του)
800 γρ. τυρί φέτα σκληρή χοvτροτριμμέvη
8-10 αυγά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας ή 10-12 φύλλα χειροποίητα
1 φλυτζάvι τού τσαγιού βούτυρο
 

Οδηγίες:

Γίνεται όπως και η πίτα με κολοκυθολούλουδα. Όμως στύβουμε το κολοκύ­θι με λίγο αλάτι  για να μη λασπώσει η πίτα και ανακατεύουμε αυγά χτυπημένα, τυρί και κολοκύθι.

Προσοχή!

α) τα πάνω-πάνω φύλλα δεν τα βουτυρώνουμε ανάμεσα αλλά τα ραντίζουμε με νερό για να κολλήσουν,

β) δεν χαράζουμε την πίττα. Την βουτυρώνουμε από πάνω χωρίς να την κό­ψουμε. Την κόβουμε αφού την βγάλουμε απ’ τον φούρνο και όχι αμέσως.

Την σκεπά­ζουμε για λίγο μ' ένα άλλο μεγαλύτερο ταψί να μαλακώσει και μετά την κό­βουμε.

Σημείωοη:

Κατά παρόμοιο τρόπο γίνονται και οι χορτόπιτες.

Αντί για κολοκύθι ρίχνου­με ψιλοκομμένα και αχνισμένα χορταρικά, όπως μαΊντανό  σέσκουλα, λάπαθα, σπανάκια, κολοκυθάκια μικρούτσικα, κολοκυθολούλουδα κ.λ.π.

 

Προέλευση:
Κατηγορία:
Ειδικές κατηγορίες: