BACK

Κόκκορας με μπύρα

Το κοκοράκι του γείτονα όταν λαλεί χαράματα, αυτη τη συνταγή σκέπτομαι

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κόκκορας 1,5 κιλό ελευθέρας βοσκής
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια πολτοποιημένα
200 γρ. μανιτάρια καλλιεργημένα
1 μπουκάλι μαύρη μπύρα 330 ml
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
1 μαύρη τρούφα κομμένη σε φέτες ( προαιρετικά)

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Τοποθετούμε τις φέτες τρούφας ανάμεσα στην επιδερμίδα και το κρέας του στήθους. Τοποθετούμε τον κόκκορα μέσα σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα μαζί με το λάδι, και τον ψήνουμε για 45 λεπτά περιχύνοντας τον κάπου κάπου με το ζουμί της κατσαρόλας.  Τον βγάζουμε από τον φούρνο, πετάμε όλο το λίπος από την κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. λάδι και ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά.  Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και ψήνουμε ανακατεύοντας συχνά επί  5 λεπτά.  Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.  Όταν τα υγρά του μίγματος εξατμιστούν, προσθέτουμε την μπύρα και την ζάχαρη, βράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό και να δέσει ελαφρά η σάλτσα μας. Ελέγχουμε,αλατοπιπερώνουμε, κόβουμε τον κόκκορα σε μερίδες και τον προσθέτουμε στην ζεστή σάλτσα.
tip: Στην αρχή ψήνουμε τον κόκκορα ακουμπισμένο στο πλάι για τα πρώτα 15 λεπτά, τον γυρνάμε από το άλλο πλευρό τα επόμενα 15 λεπτά, και τέλος τον ακουμπάμε με το στήθος προς τα πάνω για την υπόλοιπη ώρα ψησίματος. Όταν τον βγάλουμε από τον φούρνο, τον κρατάμε ακουμπισμένο μπρούμυτα σε μια πιατέλα, έτσι ώστε όλα τα υγρά του να ποτίζουν το στήθος του.

Κατηγορία: