BACK

Κιμαδόπιτα με πράσο

Μια πίτα απο την Ήπειρο που θα σας καταπλήξει με την ευκολία και την γεύση της.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (7 votes)

Συστατικά:

2 φύλλα σφολιάτας κατεψυγμένης
2 κουταλlές ελαιόλαδο
5 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
50 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
50 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 αβγό
2 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο
1 κουταλιά τραχανά
λίγο βούτυρο
1κουταλιά σουσάμι, αλάτι, πιπέρι
2 φλιτζάνια μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
 

Οδηγίες:

Βάζετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά τα πράσα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τον κιμά και τον αφήνετε να ροδίσει. Ρίχνετε το μπέικον και το ζαμπόν ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και λίγο νερό και αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ και την ανακατεύετε με το μείγμα του κιμά, το αβγό χτυπημένο, το κασέρι και τον τραχανά. Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αδειάζετε το μείγμα που ετοιμάσατε και το καλύπτετε με το άλλο φύλλο. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο λιωμένο βούτυρο και την πασπαλίζετε με σουσάμι Ψήνετε την κιμαδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.Μόλις ψηθεί, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρετε την κιμαδόπιτα χλιαρή.