BACK

Κεμπάπ από ρεβύθια και κους κους

Απολαύστε μια vegetarian συνταγή του σεφ Βαγγέλη Δρίσκα. Μία δίαιτα που βασίζεται σε φυτικές πηγές, μπορεί να δράσει προληπτικά στην αποφυγή πολλών παθήσεων.
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

300 γρ. ρεβύθια βρασμένα
125 γρ. κους κους
3 ντομάτες
3 κρεμμύδια ξερά
½ φλ. κόκκινο κρασί
2 κ. σούπας σόγια σος
2 κ. σούπας μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
δενδρολίβανο, θυμάρι
πίτες για σουβλάκια

Οδηγίες:

Μουσκεύουμε το κους κους σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό για 15 λεπτά.

Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε την μία ντομάτα και κόβουμε σε χοντρές φέτες το ένα κρεμμύδι. 

Τα βάζουμε στο πολυμίξερ με το κους κους, τα ρεβύθια, το κρασί, τη σόγια σος, την μουστάρδα, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε όσο δενδρολίβανο και θυμάρι θέλουμε, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε το μείγμα.

Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα για να σφίξει.

Πλάθουμε το μείγμα σε κροκέτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C 10-15 λεπτά περίπου.

Κόβουμε τις πίτες σε μικρότερα κομμάτια, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 C.

Πολτοποιούμε τις υπόλοιπες ντομάτες στο μίξερ με τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, και σερβίρουμε με τα κεμπάπ και τις ψημένες πίτες. 

 

Tips

Συνοδεύουμε με δροσερή σάλτσα απο γιαούρτι που θα την προετοιμάσουμε ως εξής: Ανακατεύουμε 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό με 4 κ. σούπας ελαιόλαδο, 1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη, 1 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 σκ. σκόρδο τριμμένη και απο 1 πρέζα κίμινο και κόλιανδρο σκόνη.