BACK

Κέικ με σταφίδες

Το κέικ αυτό είναι νηστίσιμο καθώς γίνεται με ελαιόλαδο και δεν περιέχει καθόλου αβγά. Είναι πολύ γευστικό καθώς παρά την ταπεινότητα των υλικών της σταφίδας, του πορτοκαλιού και του λαδιού, ο συνδυασμός τους είναι πολύ δυνατός και ιδιαίτερος. Τα αρώματα της κανέλλας και του γαρύφαλλου απογειώνουν αυτή την απλή παρασκευή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (8 votes)

Συστατικά:

1 ½ φλ. ελαιόλαδο
1 κιλό αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. χλιαρό νερό
1/4/ φλ. κονιάκ
1 φλ.  χυμό πορτοκάλι
2 ½ φλ. σταφίδες
1 κ.σ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
μια πρέζα καννέλα
1 κ.γλ.  μαγειρική σόδα, αραιωμένη στο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε με το χέρι κάνοντας κυκλικές κινήσεις τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο, μέχρι να ανακατευτούν καλά.

2. Προσθέτουμε το νερό, το κονιάκ, τα μπαχαρικά, την αραιωμένη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού.

3. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά από κάτω προς τα πάνω με το χέρι μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη ζύμη.

4. Ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε να απλωθούν σχετικά ομοιόμορφα.

6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, που έχουμε λαδώσει, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για 45-60 λεπτά.

Τρυπάμε στο κέντρο με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο.