BACK

Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο

Ένα ιδιαίτερα πεντανόστιμο κέικ με παπαρουνόσπορο που λιώνει στο στόμα! 

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.2 (11 votes)

Συστατικά:

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι γάλα
4 κ. σ. παπαρουνόσπορο
4 αυγά
χυμό και ξύσμα από 3 λεμόνια
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Οδηγίες:

1. Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε με τη ζάχαρη στο μiξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν και τον παπαρουνόσπορο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μiξερ και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι.

2. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και μήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40'-50'. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε στη φόρμα να κρυώσει τελείως.

3. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με την άχνη ζάχαρη και περιχύνουμε το κέικ, αφού πρώτα το έχουμε τρυπήσει σε αρκετά σημεία, για να απορροφήσει το σιρόπι. Σερβίρουμε με σαντιγί ή γιαούρτι και φύλλα φρέσκου δυόσμου ή  μελισσόχορτου.

 

Από το βιβλίο "Αρωματική κουζίνα"- Βαγγέλης Δρίσκας