BACK

Καροτόσουπα με πορτοκάλι

Μια πρωτότυπη αλλά λαχταριστή καροτόσουπα. Για μια πιο light εκδοχή, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο, αφαιρέστε την κρέμα γάλακτος ή χρησιμοποιήστε κρέμα με χαμηλά λιπαρά! Συνοδεύστε με ένα δροσερό ποτήρι λευκό κρασί!
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (6 votes)

Συστατικά:

30 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 κιλό καρότα
1 1/2 lt ζωμό λαχανικών
150 ml χυμός πορτοκάλι και ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
300ml κρέμα γάλακτος
μαϊντανό και σχοινόπρασο (chives)
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα.

1. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά χωρίς να πάρει χρώμα

2. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα και αφήνουμε να μαραθούν περίπου για 10 λεπτά ανακατεύοντας .

3. Βάζουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε κλειστή κατσαρόλα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Όσο πιο λεπτά έχουμε κόψει τα καρότα τόσο πιο εύκολα θα μαλακώσουν.

4. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά σε μύλο ή blender.

5. Ξαναγυρίζουμε τη σούπα στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού καθώς και την κρέμα γάλακτος και ξαναζεσταίνουμε ελαφρά.

6. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.

7. Σερβίρουμε τη σούπα με μία κουταλιά γιαούρτι σακούλας στο κέντρο κάθε πιάτου ή μεγάλου μπολ.