BACK

Τυρόπιτα Σκοπέλου

Το παραδοσιακό "σαλιγκάρι" της Σκοπέλου! Τυρόπιτα χωρίς αβγά, αλλά με τη νοστιμιά των τυριών της και του τηγανιού! Με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα ή μια ντοματοσαλάτα τα παιδιά θα κάνουν...πάρτυ!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (6 votes)

Συστατικά:

Για το φύλλο:
500γρ.  αλεύρι μαλακό
2 αβγά
1 κ.σ. λάδι
αλάτι
ξύδι
νερό όσο πάρει

Για τη γέμιση:
500γρ. τυρί φέτα ή κατσικίσιο λιωμένο με το πιρούνι

Οδηγίες:

Ανακτεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

Aνοίγουμε το φύλλο με πλάστη σε πάχος 1 εκατοστού (ψιλό).

Kαταβρέχουμε το φύλλο με λάδι και ρίχνετε το τυρί το λιωμένο.

Τυλίγετε σε μέγεθος 3-4 εκατοστών και γυρίζουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.

Tηγανίζουμε την πίττα σε καυτό λάδι για 5-06 λεπτά.