BACK

Tajeen Bamia Bil Dajaaj, κοτόπουλο με μπάμιες

Εύκολο κοτόπουλο με μπάμιες που όλοι μπορούν να φτιάξουν! (Αρκεί να ξέρουν να καθαρίσουν σωστά τις μπάμιες!) Με αρώματα από τη λεκάνη της Μεσογείου!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 κ.σ. ή 3 κ.σ. ελαιόλαδο
500γρ.  μπάμιες
1 κ.γλ. αλάτι
1 ντομάτα
½ μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
½ κ.γλ. bzaar (νοτιοαφρικάνικο μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα της Λιβύης με κύμινο, κανέλα, τζίντζερ, τούρμερικ, πιπέρι, γαρίφαλλο και σπόρους πιπεριάς)
½ φλ. χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι
4 σκόρδα κομμένα
 

Οδηγίες:

 

1. Σε ένα πυρέξ βάζουμε το κοτόπουλο με τις μπάμιες. 
2.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ντομάτα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το βούτυρο, το κρεμμύδι, 3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγο.
3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για περίπου 120 λεπτά.