BACK

Σαρλότ με ανθότυρο κρασί Visanto και φράουλες

Μία σαρλότ που θα σας μαγέψει με την υπόξινη γεύση από το γιαούρτι με την φράουλα και την γλυκιά επίγευση του Visanto.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Συστατικά:

1 πακέτο σαβαγιάρ

100 ml Visanto  για να βουτήξουμε τα μπισκότα

300 γρ. ανθότυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου

4-5 φύλλα ζελατίνας περίπου 9 γρ.

100 ml κρασί Visanto για την κρέμα

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

100 γρ. ζάχαρη άχνη

500 γρ. φράουλες

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη ζάχαρη με τη μισή ποσότητα τυριού.

Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε πολύ κρύο νερό.

Ζεσταίνουμε λίγο τα 100 ml Visanto και την λιώνουμε μέσα στο κρασί ανακατεύοντας καλά για να διαλυθεί.

Την ενσωματώνουμε στο μείγμα τυριού-ζάχαρης.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύοντας και στο τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι.

 

Συναρμολόγηση:

Στρώνουμε τον πυθμένα μιας ψηλής φόρμας για σαρλότ με λαδόκολλα.

Γεμίζουμε με το 1/4 της κρέμας.

Βουτάμε ελαφρά τα σαβαγιάρ στο Visanto και τα βάζουμε περιφερειακά γύρω γύρω στην φόρμα να ακουμπάνε στον πάτο.

 

 

Αν τα σαβαγιάρ μας είναι ψηλότερα από την φόρμα τα κόβουμε ανάλογα ώστε να μην περισσεύουν πάνω από την φόρμα.

Ψιλοκόβουμε από πάνω 100 γρ. φράουλες και καλύπτουμε με σαβαγιάρ τα οποία βουτάμε για πολύ λίγο μέσα στο Visanto.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές, και τελειώνουμε με μία στρώση σαβαγιάρ βουτηγμένα πάντα ελαφρά στο Visanto.

Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά και ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό.

Βγάζουμε τη σαρλότ από το ψυγείο, και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φράουλες.