BACK

Ψητά καρότα στην λαδόκολλα με θυμάρι

Τα ψητά καρότα στην λαδόκολλα με θυμάρι εκτός από την απλότητα και την γρηγοράδα θα σας κερδίσουν και με την καταπληκτική τους γεύση.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (11 votes)

Συστατικά:

8 μεγάλα καρότα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. πετιμέζι

​2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι

 

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε τετράγωνα μπαστουνάκια.

Ρίχνουμε τα καρότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 

Απλώνουμε στο ταψί μας μία λαδόκολλα και απλώνουμε τα καρότα.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα αλλά να κρατάνε και να μην γίνουν σούπα.

Η ώρα του ψησίματος εξαρτάτε από την ένταση του φούρνου σας και από το πόσο μεγάλα έχετε κόψει τα καρότα.

Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγο φρέσκο θυμάρι.

 

 

Tips

<p>Μπορούμε αντί για πετιμέζι να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα βαλσαμικού&nbsp;ή ακόμα και χυμό από ένα πορτοκάλι.</p>