BACK

Πέννες με λουκάνικο πορτοκάλι και κρασί

Μία μακαρονάδα που θα σας ενθουσιάσει με τα αρώματα από το λουκάνικο και το πορτοκάλι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Συστατικά:

500 γρ. πέννες

400 γρ. λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι

200 ml κόκκινο ξηρό κρασί

5 κ.σ. ελαιόλαδο

400 γρ. φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα

10 τεμ. ντοματίνια κομμένα στην μέση

2 κ.σ. βασιλικό

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. μπούκοβο

​1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα λουκάνικα από την εξωτερική μεμβράνη και τα κόβουμε μικρά κομματάκια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα λουκάνικα και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε λίγο στην φωτιά να εξατμιστεί το οινόπνευμα και ρίχνουμε την ντομάτα, το μπούκοβο, τον βασιλικό και την πάπρικα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να φύγουν τα πολλά νερά και να μείνει μία πηκτή σάλτσα.

Στην συνέχεια κλείνουμε την φωτιά και ρίχνουμε και τα ντοματίνια που θέλουμε να κρατήσουν το σχήμα και το χρώμα τους.

Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες και μόλις τις σουρώσουμε τις ρίχνουμε κατευθείαν στην σάλτσα με την ντομάτα και το λουκάνικο και ανακατεύουμε καλά.

 

Σερβίρουμε ζεστό γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό και πικάντικη κεφαλογραβιέρα.