BACK

Μπριάμ με τραχανά

Παραδοσιακό φαγητό, εύκολο στην προετοιμασία του, που βασίζεται στην αξιοποίηση των καλοκαιρινών λαχανικών. Με την προσθήκη του τραχανά γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό και στα παιδιά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

1 μελιτζάνα (κομμένη σε κύβους)

2 κολοκύθια μεγάλα (κομμένα σε κύβους)

200γρ. φασολάκια (καθαρισμένα)

2 πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)

2 πιπεριές πράσινες (κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)

1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)

2 σκελιδες σκόρδο (κομμένες σε φέτες)

2 μεγάλες ντομάτες (κομμένες σε κύβους)

200γρ. ελαιόλαδο εξτρα παρθένο

200γρ. τραχανάς γλυκός

αλάτι

πιπέρι μαύρο τριμμένο

2κ.σ θυμάρι

2κ.σ δεντρολίβανο

2κ.σ ρίγανη

3κ.σ μέλι

2κ.σ πάστα λιαστής ντομάτας

400γρ. ξινομυζήθρα

1κ.γ ζάχαρη

 

Οδηγίες:

Bήμα 1: Ετοιμάστε το μπριάμ. Βάλτε μέσα σε ένα ταψί τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τα φασολάκια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ντομάτες. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, την ρίγανη, το δεντρολίβανο και θυμάρι.

 

Bήμα 2: Βάλτε μέσα σε ένα μπολ το μέλι, το ελαιόλαδο, την πάστα λιαστής ντομάτας και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το μέλι και περιχύστε τα λαχανικά. Ανακατέψτε καλά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

 

Bήμα 3: Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, βγάλτε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίστε με το τραχανά, προσπαθώντας να τον βάλετε μέσα στα υγρά. Ανάλογα με τα υγρά που έχει το φαγητό, προσθέστε το ανάλογο νερό που χρειάζεται  για να μαγειρευτεί ο τραχανάς.

 

Bήμα 4: Βγάλτε το φαγητό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.

 

Bήμα 5: Σερβίρετε με πασπαλισμένη ξινομυζήθρα.

 

Συνταγή από YOLENIS

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: