BACK

Κουρκούτι μπύρας

Το κουρκούτι μπύρας συνήθως το χρησιμοποιούμε για να τηγανίσουμε μπακαλιάρο, γαρίδες αλλά και κολοκυθάκια, κρεμμύδια και άλλα λαχανικά.

Το χρυσαφί χρώμα είναι αυτό που θα δώσει την λάμψη στο τηγανητό σας και θα σερβιριστεί εντυπωσιακό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (6 votes)

Συστατικά:

330 γρ. Μπύρα - ένα κουτάκι 
300 γρ. Αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
​μυρωδικά αν θέλετε

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ αανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και να γίνει ένας χυλός αρκετά ρευστός.

Αν θέλουμε ρίχνουμε και ανάλογα μυρωδικά που θα συμφωνούν με το προιόν που θα τηγανίσουμε.

Για μπακαλιάρο μπορίτε να βάλετε λίγο ροζ πιπέρι, για κολοκυθάκια και άλλα ζαρζαβατικά λίγο ούζο ή τσίπουρο, δυόσμο αλλά και ότι μυρωδικό ή μπαχαρικό προτιμάτε.

Το αφήνετε μισή ώρα στο ψυγείο και μετά το χρησιμοποιείτε αφού το ανακατέψετε καλά.