BACK

Κέικ Καρότου με Γιαούρτι

Το πιο ζουμερό κέικ καρότου που έχετε φάει!

Το γιαούρτι TOTAL αντικαθιστά μερικά από τα λιπαρά και χαρίζει στο κέικ μια υπέροχη μαστιχωτή αίσθηση.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (10 votes)

Συστατικά:

 

200 γρ. γιαούρτι TOTAL
150 γρ. καρότα, τριμμένα
200ml χυμός πορτοκαλιού
75 γρ. ζάχαρη
75 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
75 γρ. ηλιόσποροι
50ml ηλιέλαιο
3 αυγά, χτυπημένα
½ κ.γ. βανίλια σε σκόνη
300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
150 γρ. φύτρο σιταριού
1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα καρότα, το γιαούρτι TOTAL, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τους ηλιόσπορους, το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μπόλ, ανακατεύετε καλά το αλεύρι, το φύτρο σιταριού, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνετε σταδιάκα τα ξηρά συστατικά μέσα στο μείγμα καρότου μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Βάζετε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ 30 x 19 εκ. που έχετε βουτυρώσει ελαφρά και ψήνετε για 1 ώρα.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 2 ώρες. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και τοποθετείτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Για να γίνει το κέικ ακόμα πιο νόστιμο, μπορείτε να αναμείξετε τα παρακάτω υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα με το οποίο θα ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/