BACK

Gharaiba Bil Laoz (Κουλουράκια από τη Λιβύη με αμυγδαλόσκονη, ζάχαρη και βούτυρο)

Παραδοσιακή συνταγή για μπισκότα από τη Λιβύη. Απίστευτα εύκολα και απίθανα νόστιμα κουλουράκια με γεύση από αμύγδαλο, βούτυρο και ζάχαρη. Μπορείτε να φανταστείτε κάτι καλύτερο;

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1 (2 votes)

Συστατικά:

 

200g ζάχαρη
560γρ. αλεύρι
100γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
200γρ. βούτυρο
κρύο νερό (όσο πάρει)
ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. 
1.Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. 
2.Αφήνουμε να κρυώσει.
3.Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα σε ένα μπολ. 
4.Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 
5.Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια σφικτή ζύμη. 
6.Μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και απλώνουμε το μείγμα ώστε να έχει πάχος περίπου 0,5εκ. 
7.Κόβουμε σε μισοφέγγαρα ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε έναν ελαφρώς βουτυρωμένο δίσκο.
8.Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο, χρυσό χρώμα. 
9.Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.