BACK

Φασολάδα με σύγκλινο, ελιές και πορτοκάλι

Ένα χωριάτικο πιάτο, απλό, θρεπτικό με νοστιμιά που του δίνουν το σύγκλινο, το πορτοκάλι και οι ελιές.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (3 votes)

Συστατικά:

500g Φασόλια μέτρια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλινο κομμένο

3-4 καρότα κομμένα σε φέτες

200g ντοματοχυμός

150ml Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

 

Οδηγίες:

 

 

Bήμα 1: Βάζετε τα φασόλια σε μια λεκάνη με νερό να μουλιάσουν για 6-8 ώρες.

 

Bήμα 2: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το μισό λάδι και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας το.

 

Bήμα 3: Ρίχνετε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνετε για 1-2΄σε μέτρια φωτιά.

 

Bήμα 4: Στη συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοχυμό και τα μουλιασμένα φασόλια. Συμπληρώνετε με το βραστό νερό.

 

Bήμα 5: Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά την φασολάδα σας για 50-60'.

 

Bήμα 6: 10' πριν η φασολάδα σας είναι έτοιμη ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.

 

Bήμα 7: Συνεχίστε το βράσιμο μέχρι τα φασόλια να χυλώσουν καλά.

 

Bήμα 8: Μόλις η φασολάδα σας είναι έτοιμη, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις ελιές και το ψιλοκομμένο σύγκλινο.

 

Bήμα 9: Σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή σε πήλινα βαθιά πιάτα.

 

Συνταγή από YOLENIS

Προέλευση:
Κύριο συστατικό: