BACK

Αλμυρό κέικ με ελιές, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδια και γιαούρτι

Ένα πρωτότυπο αλμυρό κέικ για όλες τις στιγμές της ημέρας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (5 votes)

Συστατικά:

 

180 γρ. αλεύρι
1/2 φλ. τ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τ. λιαστή ντομάτα από βάζο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
100 γρ. Total
1/3 φλ. τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 αβγά
1/2 φλ. τ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, όσο πιπέρι θέλουμε, τις ελιές, τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το τυρί.
Χτυπάμε τα αβγά με το Total και το ελαιόλαδο.
Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα του κέικ και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/