BACK

Η αστακομακαρονάδα της Αλμύρας

Το πλέον σχεδόν 'Εθνικό" μας θαλασσινό πιάτο δοσμένο από τους ειδικούς του είδους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 αστακός 800 γρ. περίπου
200 γρ μακαρόνια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 κτουταλιά της σούπας κοφτή ντοματοπελτές
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό (περίπου)
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τον αστακό στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε τα εντόσθιά του. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα τον αστακό. Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε το κρασί, τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε τον αστακό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια. Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν, μέχρι να "τραβήξουν" τα υγρά. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα τα μακαρόνια και από πάνω τον αστακό.



Ευχαριστούμε πολύ το εστιατόριο Αλμύρα για την παραχώρηση της συνταγής.

Info Αλμύρα

Φιλικής Εταιρείας 39, Χαλάνδρι
τηλ: 210 6819109 

Tips

Aν θέλουμε τα μακαρόνια πιο al dente, βάζουμε από την αρχή λιγότερο νερό.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: