BACK

Χτένια με σάλτσα από ρεβύθια και πράσο

Ένα καλοκαιρινό πιάτο με γεύση Μεσογείου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

½ κιλό ρεβίθια
½ κιλό πράσο
½ κιλό χτένια
αλάτι & πιπέρι
1 φλιτζάνι λευκό αρετσίνωτο κρασί
½ -1 φλιτζάνι ψαρόζουμο
1 μεγάλο ματσάκι άνηθος
του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Οδηγίες:

Τα χτένια κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κατεψυγμένα.

Τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν.

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε στο μπλέντερ ή στου μούλτι και στη συνέχεια τα περνάμε από ένα λεπτό στραγγιστήρι.

Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε και καθαρίζουμε τα πράσα.

Τα σοτάρουμε σε μισό φλιτζάνι λάδι, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί.

Τα λιώνουμε και αυτά στο μπλέντερ ή στο μούλτι για να γίνουν πουρές.

Αναμειγνύουμε τα λιωμένα ρεβίθια μαζί με τα πράσα, προσθέτοντας λίγο ψαρόζουμε για να γίνει ένα λείο μείγμα.

Σοτάρουμε τα χτένια σε 4-6 κουταλιές λάδι μαζί με το σκόρδο και τον περισσότερο άνηθο, αφήνοντας λίγο άνηθο για τη γαρνιτούρα. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και σβήνουμε με λίγο κρασί. Πολτοποιούμε τον άνηθο μαζί με το υπόλοιπο λάδι και λίγο αλάτι.



Σερβίρουμε ως εξής: Ρίχνουμε τη σάλτσα στην πιατέλα, τα χτένια από πάνω και λίγο πολτοποιημένο άνηθο πάνω από κάθε χτένι.

 

Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: