BACK

Χταποδόρυζο με μπακαλιάρο και πράσα

Ένα πιάτο που συναντάμε στην Ισπανία, αλλά που άνετα θα μπορούσε να είναι Ελληνικό, λόγω των υλικών του, που είναι δημοφιλή και στην Ελλάδα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

700 γρ χταπόδι μικρό
2 κουτ. της σούπας ξίδι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φιλέτο μπακαλιάρου
2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια ρύζι τύπου Καρολίνα
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε και βράζουμε το χταπόδι σε νερό μαζί με το ξίδι και το κρασί για 1 ώρα. Κρατάμε το ζωμό και ψιλοκόβουμε το χταπόδι. Βράζουμε το ψάρι για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό, κρατάμε το νερό και ψιλοκόβουμε το ψάρι. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Ανακατεύουμε τους ζωμούς και κρατάμε 6 φλιτζάνια. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο λάδι και βράζουμε εκεί το ρύζι μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό. Προσθέτουμε το χταπόδι (και το ψάρι), ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μείγμα των ψημένων κρεμμυδιών και πράσων.

 

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: